Afbraak schouwen en koeltoren vroegere elektriciteitscentrale Ruien - Verkeersmaatregelen

Avelgem - Verkeersmaatregelen - Afbraak Ruien

Op zaterdag 3 juni tussen 15u30 en 16u30,  gaat de koeltoren en de schoorstenen van de voormalige elektriciteitscentrale van Engie Electrabel in Ruien tegen de vlakte. Er geldt een veiligheidsperimeter van 300 meter!. Scheepsvaart wordt stilgelegd.

De gemeente Avelgem vaardigde van 8.00 tot 20.00 uur een verkeersreglement uit!  (bron site avelgem.be)

Het Waarmaardeplein wordt vanaf het kruispunt met de Rijtstraat volledig afgesloten voor alle verkeer, zelfs voor voetgangers.

Ook de Trappelstraat wordt aan het kruispunt met de Rijtstraat volledig afgesloten.

Er geldt éénrichtingsverkeer in de Trappelstraat richting Rijtstraat en in de Rijtstraat richting Waarmaardeplein. Op het Waarmaardeplein en in de Onze-Lieve-Vrouwstraat geldt éénrichtingsverkeer richting Oudenaardsesteenweg.

Parkeren kan in de Trappelstraat, op het Waarmaardeplein en in de Onze-Lieve-Vrouwstraat (beurtelings). Parkeren in de Rijtstraat is verboden.

Alternatieven

Afbraak schouwen en koeltoren vroegere elektriciteitscentrale - uitkijkplaatsen
:
  • de Paterberg
  • de Oude Kwaremont
  • Hoogstad
  • Hoogweg
  • Bergstraat

Voor de grote 'bang' worden we vooraf met een signaal verwittigd. 

Vijf minuten voor de ontploffingen zal er een knal zijn, een minuut voor de ontploffingen een tweede waarschuwingsknal. Die zal je kunnen horen tot twee à drie kilometer. Zo zal iedereen op de hoogte zijn wanneer de schouwen en de toren effectief verdwijnen.

De toekomstplannen worden vanaf 17 uur op de site verder toegelicht.

Nadien nodigt Global Herpelgem iedereen uit op de site vanaf 17 uur voor een hapje en een drankje. Daar worden dan de toekomstplannen toegelicht. Bijvoorbeeld zoals de nieuwe weg dwars door de site.  

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is