European Disability Card in België

Op 18 oktober 2017, over deze onderwerpen: Welzijn en sociale zaken
disability card

“Lancering European Disability Card in België: Personen met een handicap kunnen voortaan gemakkelijker korting of andere voordelen krijgen voor cultuur, sport en vrijetijd”

Personen met een handicap vertegenwoordigen meer dan 15% van de bevolking in België. In het verleden hadden zij vaak moeilijkheden om hun handicap te bewijzen aan de kassa van een museum, attractiepark of sportcentrum. Voor aanbieders van cultuur, sport en vrijetijd was het dan weer niet eenvoudig om vast te stellen of iemand in aanmerking kwam voor een korting, een voorbehouden plaats of een ander voordeel.
Binnenkort kan je de persoonlijke kaart aanvragen als je handicap erkend is of als je ondersteuning krijgt bij een van de vijf Belgische instellingen die verantwoordelijk zijn voor de integratie van personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid, VAPH, AViQ, PHARE en DSL).

De European Disability Card is een Europees project dat medegefinancierd wordt door de Europese Unie. In België wordt de kaart gelanceerd door Federaal Staatssecretaris Zuhal Demir, Vlaams Minister Jo Vandeurzen, Waals Minister Alda Greoli, Minister van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) Céline Frémault en Minister van de Duitstalige Gemeenschap Antonios Antoniadis.

Op 19 oktober stelt men de European Disability Card voor samen met de bevoegde staatssecretaris, ministers, Europees commissaris Marianne Thyssen en partners van het project.

(bron: http://presscenter.org)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is