Fiets- en circulatieplan 2017

Op 1 september 2019, over deze onderwerpen: fiets- en circulatieplan - mei 2017, Goed om weten gemeente Avelgem, Mobiliteit & verkeersveiligheid, Veiligheid
N-VA Avelgem -Gewijzigde verkeerssituatie Ganzenhofstraat - Kerkhofstraat

Bij het gedeeltelijk uitrollen van het mobiliteitsplan (fiets- en circulatieplan) 2017 werd ook het kruispunt Ganzenhof – Kerkhofstraat aangepakt. De vroegere inrichting, met voorrang van rechts, werd vervangen door de Ganzenhofstraat rechtstreeks te verbinden met  het deel van de Kerhofstraat  komende vanuit de Driesstraat.

 

Nu moet een weggebruiker, komende vanuit de Oudenaardsesteenweg,  nog altijd voorrang geven aan de weggebruiker komende vanuit de Ganzenhofstraat.

 

MAAR ten gevolge van de nieuwe inrichting moet deze weggebruiker nu OOK voorrang verlenen aan de weggebruiker die van links komt, die dus vanuit de Driesstraat de Kerkhofstraat ingereden is. En  dat kan in het begin wel even vergeten worden, met kans op een ongeval als gevolg.

 

Daarom stelt N-VA Avelgem voor om hier borden ‘gewijzigde verkeerssituatie‘ te plaatsen, zodat de aandacht van alle weggebruikers gevestigd wordt op deze nieuwe verkeerssituatie. Want het spreekwoord luidt "een gewaarschuwd weggebruiker is er twee waard".

Ook bij de testopstelling aan het einde van de Kortrijkstraat vroeg N-VA Avelgem al om een bord 'gewijzigde verkeerssituatie' te plaatsen. Aan deze vraag werd geen gevolg gegeven door de meerderheid. N-VA Avelgem hoopt dat dit op het kruispunt Kerkhofstraat - Ganzenhofstraat nu wel zal gebeuren. Voorkomen is immers beter dan genezen. 

Update 05/09/19:

De schepen van Openbare Werken heeft positief gereageerd op ons voorstel. Hij antwoordde dat de gemeente Avelgem op vandaag evenwel slechts over 1 dergelijk bord 'gewijzigde verkeerssituatie' beschikt. Hij bevestigde wel dat bijkomende borden intussen besteld werden.

 

Heden:

De gevraagde borden werden geplaatst.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is