Meerdere panden in de immo-etalage: Gemeenteraad 18 dec. 2023

N-VA Avelgem - Verkoop stationsgebouw

Als de huidige meerderheid opnieuw aan zet is na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 worden volgende panden in de immo-etalage geplaatst:

1. het gemeentehuis

2. het stationsgebouw

3. de bibliotheek.

Uit de aanpassing nummer 4 van het meerjarenplan 2020-2025 blijkt dat er een som van €24.800 voor 2024 en een som van €780.000 in 2025 onder het puntje - verkoop van materiele vaste activa - hoofdstuk gemeenschapsgoederen - tereinen en gebouwen - werd ingepland.

Vanwaar die 'mooie' som in 2025? Welke verkoop/verkopen?

Op die vraag antwoordde de burgemeester het volgende: "in 2025 zal normaal een nieuwe beleidsploeg aan zet zijn en wij laten dit over aan de nieuwe beleidsploeg wat we eventueel doen met de bibliotheek, met het stationsgebouw, of met het gemeentehuis.

Wij willen daar NU geen beslissing in nemen. We denken daar, we zijn daar mee bezig maar we gaan daar niet in beslissen." 

Zover de reactie van de burgemeester.

Dit is dus een raming van verkoop van deze gebouwen uit het gemeentelijk patrimonium (gemeenschapsgoederen). 

De uitverkoop van gemeenschapsgoederen gaat dus verder, na de verkoop van het pompgebouw en de pastorie in Bossuit.

Voor N-VA Avelgem moeten ALLE gemeenschapsgebouwen voor de gemeenschap, dus de Avelgemse burger, gemeen blijven, en moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen om dit patrimonium in ere te houden. Daarom is N-VA resoluut TEGEN.

Conny Rogie

Gemeenteraadslid voor N-VA

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is