N-VA Avelgem overhandigt geschenk aan de jarige Avelgemse brandweer.

Op 3 juli 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws & activiteiten, Veiligheid
N-N-VA Avelgem overhandigt geschenk aan de jarige Avelgemse brandweer.

Avelgem - De N-VA-afdeling Avelgem overhandigde op zaterdag 1 juli in de brandweerkazerne gelegen in de Oudenaardsesteenweg  een geschenkbon ten bedrage van 75 euro aan brandweermajoor Ignace Callens. 75 euro voor 75 jaar ten dienste van de bevolking van Avelgem en omstreken. 

75 jaar geleden, namelijk op 5 juni 1942, werd het Vrijwillig Gemeentelijk Brandweerkorps boven de doopvont gehouden. In volle oorlogsjaren verenigden een 20-tal moedige Avelgemnaren zich om branden, veroorzaakt door het oorlogsgeweld, te blussen. Dit gebeurde toen met zeer beperkte middelen.  Norbert Carnel (97) en Jules Depraetere (92) kunnen ons nog alles navertellen.

Vanaf de vooravond konden belangstellenden in en rond GC Spikkerelle materieel en uitrusting en ook oude brandweervoertuigen bezichtigen. Bij het vallen van de duisternis werden historische en actuele beelden op de buitenzijde van Spikkerelle geprojecteerd. Bezoekers konden voor een natje en een droogje terecht in de bar van het ontmoetingscentrum. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de vriendenkring van de Avelgemse brandweermannen en -vrouwen.

De geslaagde avond krijgt nog een vervolg op zondag 10 september met een opendeurdag van de Avelgemse brandweer.

Datum nu alvast te noteren in uw agenda! 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is