Niet alle 100 bomen langs de N8 werden gekapt, en de gekapte bomen langs gemeentewegen worden sneller vervangen/gecompenseerd.

Op 18 april 2017, over deze onderwerpen: Openbare Werken en Publiek Domein
Avelgem meerdere waardevolle bomen gered, en bovendien nog bomen bij
AVELGEM - Niet alle 100 bomen langs de N8 werden gekapt, en de gekapte bomen langs gemeentewegen worden sneller vervangen/gecompenseerd.

Mede door de tussenkomsten van N-VA Avelgem, zowel bij Vlaams minister Ben Weyts (via Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens) als bij het gemeentebestuur, kwamen beide dossiers onder de aandacht, werden meerdere waardevolle bomen gered, en krijgt Avelgem er bovendien nog bomen bij. 

Jan Pille, voorzitter N-VA Avelgem: ‘’De inkt van ons Huis-aan-huis blad was nog niet droog, of zowel het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) West-Vlaanderen als het gemeentebestuur deden al een extra inspanning voor een beter en rijker streepje natuur in onze gemeente’’.

De gemeente zou het aantal nog niet vervangen exemplaren van de door hen gekapte bomen binnen de 2 jaar compenseren. Op 3 maart waren de plannen van het gemeentebestuur met het exact aantal bomen per daarvoor gekozen locatie nog niet opgemaakt.  Amper één maand later, begin april, waren alle locaties plots wel gekend en voorziet het gemeentebestuur zelfs in extra bomen ter compensatie van de gekapte exemplaren.

In het tweede dossier betreffende het kappen van de, lees ‘alle’, oude bomen langs de gewestweg N8, werd, na nieuwe proeven, de stap gezet naar het kappen van alleen de ‘wegkwijnende’ bomen. Een overgang die we enkel kunnen waarderen. Met als resultaat dat meerdere waardevolle, monumentale bomen langs de N8 behouden bleven.

Omdat we gelukkig zijn met deze evolutie en resultaat wil N-VA Avelgem via deze weg beide instanties bedanken! (JP)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is