Start werken omvorming rondpunt kruispunt Doorniksesteenweg – Etienne Balcaenstraat

N-VA Avelgem - Boom rotonde Doorniksesteenweg – Etienne Balcaenstraat

Het rondpunt aan de Doorniksesteenweg – Etienne Balcaenstraat (N353/N391a) wordt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer omgevormd naar een lichtengeregeld kruispunt.

Nu het kruispunt N353 – N8 niet meer onderbroken is kunnen de werken vandaag 19 augustus 2019 starten en met goede weeromstandigheden eindigen rond 22 november 2019.

De toegang tot het industrieterrein via de Etienne Balcaenstraat blijft men garanderen, daarom zullen de werken gebeuren in twee fases (19/08-14/10 & 14/10-22/11). Uitleg kan u vinden op de site van de gemeente.

Op de geanimeerde infoavond van 09 juli jl. kregen de omwonenden tekst en uitleg. Daar werd er door de schepen van openbare werken benadrukt dat de boom die zich nu in het centrum van het rondpunt bevindt zal verplaatst worden richting Outrijve. Dus een langer leven beschoren dan de boom bij de heraanleg kruispunt Doorniksesteenweg – Stijn Streuvelslaan - Stationstraat. Dit zullen we nauwgezet opvolgen.

Reeds eind 2016 kreeg N-VA Avelgem via de Vlaamse Minister van mobiliteit Ben Weyts te horen dat de omvorming geraamd was op 500.000 euro. Daarnaast kon hij mededelen dat de fietsers en voetgangers binnen de groenfase beveiligd het kruispunt zouden kunnen oversteken. Deze zullen drukknopen krijgen om de groenfase te activeren. Hiervoor werd er reeds op het IP in het jaar 2017 50.000 eruo voorzien. In een antwoord op de vraag van N-VA Avelgem (eind maart 2019) als er bij de omvorming geopteerd wordt voor slimme verkeerslichten, herbevestigde de minister nogmaals positief!

In de nabije toekomst wordt er 'vierkant groen' op het kruispunt geïnstalleerd. (Vierkant groen is nog niet opgenomen in de wegcode). Hierbij krijgen alle voetgangers en/of fietsers op het kruispunt tegelijkertijd groen en andere weggebruikers rood, zodat ze niet in conflict komen met zwaarder verkeer.

Jan Pille

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is