Eindejaarslijstjes van bestuursleden N-VA Avelgem: deel 4

Op 31 december 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws & activiteiten
N-VA eindejaarslijstje

Hoe blikken onze bestuursleden terug op het voorbije jaar. Wat wensen ze voor jou voor het nieuwe jaar? Dit zijn de antwoorden van gemeenteraadslid Conny.

 

Hoe blik je terug op het voorbije jaar 2022?

2022 zal mij altijd bijblijven als het jaar waarin ik voor 't eerst oma ben geworden: op 24 april beviel mijn dochter Melissa van een meisje, Ayco. Jammer dat mijn moeder dit niet meer heeft mogen meemaken.  

 

Wat was voor jou het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar in de wereld?

Paus Franciscus die in naam van de Kerk zijn excuses aanbiedt aan de 'Native Canadians' voor de ontelbare kinderen die er in katholieke internaten werden heropgevoed, mishandeld en vermoord. 

 

Wat was voor jou het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar in België?

De vaststelling dat ons land de slechtse begroting heeft van Europa. Met dank aan N-VA-parlementslid Sander Loones is er desbetreffend heel wat info bekend geraakt, tot grote spijt van premier De Croo, die zich in alle bochten gewrongen heeft om aan te kunnen blijven, en dit ten koste van staatssecretaris De Bleeker. 

 

Wat was voor jou het meest opvallende feit/gebeurtenis in de wereld in het voorbije jaar?

De inval van Rusland in Oekraïne op 24 februari, met onmenselijk leed tot gevolg. 

 

Wat was voor jou het meest opvallende feit/gebeurtenis in België in het voorbije jaar?

Het drama in Strépy in Henegouwen waarbij een voertuig op zondag 20 maart tegen hoge snelheid inreed op een groep carnavalisten. Meerdere 'gilles' lieten daarbij het leven. En de steekpartij in november in Schaarbeek waarbij een jonge politieagent de dood vond. Slechts twee voorbeelden van zinloos geweld, ook in ons land, helaas.

 

Wat was voor jou het meest opvallende feit/gebeurtenis in Avelgem in het voorbije jaar?

Zonder twijfel de beslissing, zonder voorafgaand debat in de gemeenteraad, van de meerderheid om de gemeentelijke diensten van het statige gebouw in het centrum van Avelgem over te brengen naar de 'muisgrijze' locatie van het Sociaal Huis. Louter om budgettaire redenen, of speelt er nog iets anders? Echt geen woorden voor.

 

Welke figuur/persoon in de wereld blijft je bij uit het voorbije jaar 2022?

De Queen, die haar 70ste jaar op de troon vierde met een typisch Engels theekransje met beertje Paddington, is niet meer. God save the King, het zal wennen worden.  

 

Welke figuur/persoon in België blijft je bij uit het voorbije jaar 2022?

Dr. Sofie Claerhout verfijnde een techniek om familiebanden bij mannen via het Y-chromosoom bloot te leggen. Deze techniek kan gebruikt worden om alzo daders van misdaden op te sporen. Minister Van Quickenborne werkt aan een wet om deze techniek in België te kunnen toepassen, zodat 'onopgeloste' oude zaken een doorbraak zullen kennen, en daders hun leven niet ongestraft verder zullen kunnen leiden. Slachtoffers en nabestaanden verdienen het om de waarheid te kennen.  

 

Wat was voor jou het beste radio- en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in het afgelopen jaar?

De Vlaamse fictiereeks 'Chantal', die er in geslaagd is hele families op zondagavond voor de buis te verzamelen, te lachen, en te genieten, samen. En dat gebeurt te weinig in onze huidige maatschappij.  

 

Wie wens je wat toe voor 2023?

Vooreerst hoop ik dat Rusland in 2023 de vreselijke oorlog met Oekraïne zal stoppen, m.a.w. dat Poetin de zinloosheid ervan zal inzien. En verder wens ik iedereen 365 dagen zonder zorgen, van welke aard ook. Proost op een spetterend nieuw jaar!!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is