Nieuw bestuurslid: Grégory Vandekerckhove

Op 18 december 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws & activiteiten, Huis-aan-Huis-bladen
N-VA nieuw bestuurslid - Grégory Vandekerckhove

Dag Grégory, hoe gaat het met jou?

Heel goed, dank u. Een tijdje geleden heb ik deelgenomen aan de Feesteloop hier in Avelgem. Er was veel ambiance, het parcours was mooi verlicht, en het was ook fijn dat er hier en daar muziek speelde. Daardoor heb ik nog sneller kunnen lopen dan anders (lacht).

Was je je al aan het warmlopen voor jouw politieke carrière in Avelgem?

Ja, op alle vlakken wil ik steeds het onderste uit de kan halen. Ik engageer mij graag. Daarom wil ik mij graag inzetten om van Avelgem een nog betere plek te maken om te wonen, zeg maar om te leven. Iedere Avelgemnaar moet zich hier goed in zijn vel voelen, zich hier thuis voelen.

Je wil dit doen voor de N-VA. Vanwaar deze keuze?

Ik ben trots om Vlaming te zijn, om West-Vlaming te zijn, om Avelgemnaar te zijn, om Outrijvenaar te zijn. Iemands identiteit is belangrijk. Vlaanderen heeft zo’n mooie geschiedenis waar we terecht trots op mogen zijn. Het kerkhof in Outrijve, waar de eerste winnaar van de Ronde van Vlaanderen begraven ligt, de Tombeelmolen, het prachtige gemeentehuis, de kerk die tijdens het ‘Feeste’-weekend mooi belicht werd, zijn maar enkele voorbeelden van hier bij ons.

Ik hoor het al: je kan de trots om in Avelgem te wonen niet wegstoppen. Waarin wil je je met de N-VA onderscheiden van de andere partijen?

Wel, met de N-VA in het bestuur zou het gemeentehuis alleszins behouden geweest zijn. Echt pijnlijk dat dit statige, centraal gelegen gebouw in de nabije toekomst niet meer zal gebruikt worden voor de administratieve diensten van de gemeente, en dat we in de plaats daarvan een ‘gemeentepunt’ krijgen, ondergebracht in het Sociaal Huis. Als reden wordt geopperd dat de kostprijs om het gebouw energiezuinig te maken, te hoog zou oplopen. Wel, dat is je reinste onzin, als ik zie voor welke onnodige projecten dan wel geld uitgetrokken wordt. De gemeentefinanciën op orde krijgen is dus zeker een belangrijk punt voor de N-VA. Als econoom en statisticus ben ik ervan overtuigd dat ik de uitgaven en opbrengsten beter zou kunnen beheren, met als doel een optimale benutting van de beschikbare fondsen om het leven van elke Avelgemnaar te verbeteren.

Wat nog?

Ook veiligheid is een heel belangrijk thema. Als ik hoor dat mensen ’s nachts overlast hebben, of als ik merk dat het overal na 23 uur zonder straatverlichting pikkedonker is, of als ik zie dat er op sommige plaatsen onveilige verkeerssituaties zijn voor de schoolgaande jeugd en andere zwakke weggebruikers, dan wil ik dat zeker aanpakken. Ook meer camera’s en meer politie op straat moeten het veiligheidsgevoel van de Avelgemnaar verbeteren. Onderwijs vind ik ook een uiterst belangrijk thema. Het onderwijs in Vlaanderen is er de laatste 10 jaar fel op achteruitgegaan. Dat is heel spijtig, want talent is hier zeker aanwezig. Ook op lokaal vlak kunnen we daaraan werken. Gezien ikzelf ook economie en wiskunde geef, zal ik initiatieven opstarten om de Avelgemse jeugd te laten excelleren in haar talenten. Ik denk bijvoorbeeld aan een wiskunde- of wetenschapsclub. Ook wil ik alle deelgemeenten, waaronder Outrijve, meer middelen geven, zodat een startende zelfstandige in een deelgemeente evenveel premies krijgt als een starter in de centrumgemeente zelf. Daarbij wil ik ook elke zelfstandige zaak van Avelgem helpen ondersteunen. Daarnaast ben ik een echte dierenvriend en kan ik enorm genieten van de mooie natuur die Avelgem rijk is. Ik zal mij inzetten om alle dierenleed tegen te gaan en sluikstorten een halt toe te roepen door het plaatsen van extra camera’s.

En nu een persoonlijk vraagje, Grégory. Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik heb een heel breed interesseveld. Om te beginnen ga ik graag wandelen of fietsen hier in Avelgem en in het bijzonder langs de Schelde. Lopen doe ik héél veel. Als je iemand ziet lopen met een geel t-shirt en geel loopbroekje, dan is de kans groot dat ik het ben. Verder lees ik graag, kijk ik graag een film, ga ik nu en dan eens naar het theater. Vandaar dat ik mij ook graag inzet voor recreatie, sport en cultuur.

En wat wil je tot slot nog meegeven aan onze lezers, Grégory?

Ik luister graag naar de mening van iedereen. Aan elke Avelgemnaar die ik tegenkom, vraag ik: ‘Wat vindt u dat er kan verbeterd worden in onze gemeente?’. Maar evenzeer: ‘Wat vindt u goed en zou u graag behouden zien?’ Spreek mij dus gerust aan. En als ik in de volgende legislatuur mag deelnemen aan het gemeentelijk beleid, zal ik proberen met ieders wensen rekening houden.

Niets is onmogelijk voor diegenen die willen, zeg ik altijd...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is