Nieuwe voorzitter voor N-VA Avelgem

Op 17 februari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws & activiteiten, Verkiezingen
N-VA Avelgem - Bestuursverkiezingen 2019

Zoals statutair bepaald, werden op vrijdag 15/02/2019 op lokaal niveau de driejaarlijkse bestuursverkiezingen georganiseerd.

Een afdelingsbestuur bestaat uit de rechtstreeks verkozen bestuursleden en alle N-VA-mandatarissen die binnen de grenzen wonen van de gemeente van de afdeling.

Die avond zijn er twee bestuursfuncties rechtsreeks verkozen: de voorzitter en de ondervoorzitter. Daarnaast werd er een onbeperkt aantal bestuursleden verkozen.

Op een volgende bestuursvergadering worden minstens volgende functies toegewezen aan leden van het afdelingsbestuur:

  • secretaris
  • penningmeester
  • communicatieverantwoordelijke (+ HAH-blad, webmaster, facebook)
  • ledenverantwoordelijke
  • verantwoordelijke jongerenwerking.

Peter De Doncker (Pietersveld 67) is verkozen tot nieuwe voorzitter van N-VA Avelgem. Rita Verdoodt (Sint-Jansstraat 50) wordt de nieuwe ondervoorzitter.

Gemeenteraadslid Conny Rogie (Bleekveld 11) is automatich lid van het bestuur.

Daarnaast werden Günther Vanmaercke (Assegem 44), Patrick Michiels (Pietersveld 10) en Jan Pille (Bleekveld 11) unaniem als bestuursleden verkozen. 

"Na twee jaar voorzitterschap wil ik de fakkel doorgeven”, zegt Jan Pille. “Ik ben blij dat ik mijn voorzitterschap in schoonheid kan afsluiten. Na hard werken heeft de kiezer ons op 14 oktober 2018 toch één verkozene gegeven. Ik ben trots dat ik een dynamische afdeling kan achterlaten.”

Alle bestuursleden bedankten de uittredende voorzitter voor zijn inzet van de voorbije jaren en wensten hem veel succes in z'n nieuwe functie.  Naast zijn mandaat wordt bestuurslid Jan Pille de 'politieke secretaris' van de Avelgemse afdeling. "Samen met mijn echtgenote Conny Rogie en gesteund door het bestuur, gaan wij alles in het werk stellen om de stempel van N-VA te drukken op het komende beleid voor het welzijn van ELKE Avelgemnaar".

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is