Nominatieve toelage vissersclub 'Onder Ons' Outrijve

Visvijver, gelegen in de Scheldemeersen, nabij de Moerbeekstraat

Op 23 november 2020 werd aan de gemeenteraad gevraagd om een eenmalige nominatieve toelage van 2.500 euro toe te kennen aan de vissersclub "Onder Ons" van Outrijve.

Om het voorbestaan van deze socio vereniging te waarborgen moeten er acties komen aangezien het grondwaterpeil drastisch gezakt is en daardoor het waterpeil van de vijver het visbestand bedreigt.

Naast het dreggen van de vijver, gelegen in de Scheldemeersen, nabij de Moerbeekstraat, moeten meerdere visplaatsen verlaagd worden. 

Het ontslibben, met een geschatte kostprijs van 3.600 euro, kan op korte termijn door de aannemer, die aldaar werken uitvoert in opdracht van de provincie, uitgevoerd worden. Op die manier kan men de kosten drukken. 

De uitbetaling gebeurt op voorwaarde dat de subsidie alleen daarvoor wordt gebruikt, en de factuur van de uitgevoerde werken wordt voorgelegd.

Dit agendapunt werd eenparig door de gemeenteraad aangenomen.

 

Wat blijkt nu?

Op 06/01/2021 werd door natuurinspectie van het Agentschap voor Natuur en Bos op het perceel een aanplakbiljet aangebracht (zie foto). Daarop staat te lezen dat er geen vergunningen gekend zijn en dat de werken om die reden stilgelegd werden.

Gemeenteraadslid Conny Rogie heeft daarom op de gemeenteraad van 25 januari 2021 uitleg gevraagd aan schepen Tom Beunens 

Uit het antwoord van de schepen kunnen we het volgende besluiten:

1) de aanleiding tot de controle was een dumping van bouwafval,

2) de overtreding vastgesteld, niet op het ruimen van slib maar wel op de verstevigingswerken, die toch drie tot vijf jaar geleden werden uitgevoerd. Dus een klacht op een historische overtreding.

3) de voorzitter mag rond half februari zijn verhaal aan de politie doen.

Dit is dus een vervelende zaak, zowel voor de eigenaar, als voor de voorzitter als voor de gemeente.

Hopelijk kan dit opgelost worden met goedvinden van alle betrokkenen.

De natuur in Avelgem moet gekoesterd worden, net als overal elders trouwens.

Wordt opgevolgd.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is