Persbericht: Vraag N-VA Avelgem voor steun MUG-heli door CD&V Avelgem uiteindelijk gehoord

Avelgem - 20/06/2018

Groot was de verbazing het artikel getiteld ‘CD&V'ers beloven jaarlijkse steun voor MUG-helikopter’ in de krant te mogen lezen.

De CD&V-lijsttrekkers van de 64 West-Vlaamse gemeenten hebben afgesproken dat ze de volgende legislatuur geld zullen vrijmaken voor de MUG-helikopter (bron: HLN 18/06). Dus heeft ook Avelgem plots haar houding gewijzigd!

Jan Pille, voorzitter van N-VA Avelgem, stelde immers eind november vorig jaar, jawel!, al de vraag voor financiële steun aan het gemeentebestuur. "Het nut van de MUG-heli mag nooit ter discussie staan. Het redden van een mensen leven blijft altijd vooropstaan, en een bijdrage van amper vijftien eurocent per inwoner per jaar is daarvoor niet teveel!".

 

Met er niets toe doende opmerkingen zoals "Zo kan je met het budget van een gevechtsvliegtuig in elke provincie een MUG-heli voorzien" tot afwimpelende woorden "Het is geen gemeentelijke materie"reageerde de toen al gekende lijsttrekker van CD&V Koen Van Steenbrugge ronduit negatief op de vraag van N-VA Avelgem.

N-VA Avelgem is bijgevolg zeer verheugd vandaag, iets meer dan een half jaar na het indienen van hun verzoek,in de pers te lezen dat de vraag voor gemeentelijke steun voor de MUG-heli, als teken van solidariteit om mensenlevens te redden, in Avelgem en over de hele provincie, toch gehoord wordt. Een bewijs dat nakende verkiezingen plots tot andere inzichten kunnen leiden!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is