Ronde van Vlaanderen 2023

Op 7 maart 2023
Ronde van Vlaanderen 2023 - doortocht Kerkhove

Op zondag 2 april gaat de Ronde van Vlaanderen, sedert 2016, weer van start in Brugge.  

Na zes edities, startend vanuit de koekenstad Antwerpen, gaan de renners en dus ook de vele fans weer even moeten wennen. De inleiding naar de Vlaamse Ardennen zal namelijk anders zijn dan de voorbije jaren.

Via de Dorpen van de Ronde, Beernem, Aalter, Izegem en Zulte rijdt het peloton richting onze Vlaamse Ardennen voor de gekende prangende finale met als hoofdrol het duo de Oude Kwaremont en de Paterberg.

De start zal zoals in het verleden hartje Brugge zijn, namelijk Grote Markt en ’t Zand. 

Daarna trekt het peloton door de geneutraliseerde zone Brugge om dan de officiële start te hebben na iets meer dan 8 km op het grondgebied Beernem. Zo doen ze meteen het eerste Dorp van de Ronde aan. 

Vanuit Beernem begint het peloton dan aan een tocht van 273 km en wacht eerst een passage in Aalter, eveneens Dorp van de Ronde.

Daarna gaat het richting Izegem, waar in juni het BK op de weg gereden zal worden.

Het vierde en laatste Dorp van de Ronde die aangedaan wordt is Zulte, waarna de Ronde een hele poos op Oost-Vlaams grondgebied blijft voor de 19 hellingen en de 6 kasseistroken, dit alles in de Vlaamse Ardennen.

Dit wil zeggen dat de Huisepontweg na bijna 110 km koers de eerste kasseistrook van de dag wordt, gevolgd door de Korte Ast.

Daarna trekt het hele peloton voor de eerste van in totaal drie keer naar de Oude Kwaremont.

Aan de finale werd niets aan veranderd. 

Na de tweede keer de Oude Kwaremont te hebben bedwongen volgt de eerste beklimming van de Paterberg, opent de Koppenberg de finale met nog zo’n 45 km te gaan.

Via de Mariaborrestraat en Steenbeekdries gaat het naar de Taaienberg en Kruisberg/Hotond. Daarna volgt het slotstuk met de derde passage op de Oude Kwaremont en tweede keer Paterberg.

Na de passage in kerkhove Avelgem (West-Vlaanderen), rijdt men richting Oudenaarde.

In de Minderbroedersstraat in Oudenaarde kennen we dan de overwinnaar.

Na de mannen verwachten we omstreeks 17u30 dan ook de vrouwen, die ook dit jaar weer hun Ronde reden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is