Verkeersveiligheid gewestweg N8 in Avelgem

N-VA Avelgem - accentverlichting fietsoversteekplaatsen Waarmaarde

Op de gemeenteraad van eind 2021 vernamen we dat het Vlaams Gewest, na de uitbreiding 50km in de Leynseelstraat, ook van plan is de verkeersveiligheid in Waarmaarde te verhogen door verschillende ingrepen uit te voeren.  De ingreep die zich nu al voltrekt is de accentverlichting aan de fietsoversteekstroken. De infrastructuur wordt nu reeds geplaatst (zie foto). De bedoeling is deze in werking te stellen uiterlijk eind januari.

Daarnaast worden op advies van het studiebureau SWECO de biggenruggen weggenomen, en komt er hier en daar een rode slemlaag.

Voor het autoverkeer komt er een smallere wegbelijning, door de aslijnen te verwijderen en de volle buitenlijnen naar binnen te brengen.

Ook wordt de 50km zone uitgebreid van Waarmaarde tot Avelgem, die zal afgedwongen worden door trajectcontrole.     

Verder start in het voorjaar 2022 door het Gewest een onderzoek naar de mogelijke aanleg van een fietspad aan beide kanten.

We kunnen dit maar toejuichen.

Deze werken komen niets te vroeg.

N-VA Avelgem vroeg reeds in maart 2017 (HAH-blad) aan het Agentschap Wegen & Verkeer om accentverlichting naast de 2 oversteekplaatsen in Waarmaarde te plaatsen, evenals ter hoogte van het sportcentrum Ter Muncken in de Doorniksesteenweg en ook bij de oversteek Atheneum - busstopplaats in de Oudenaardsesteenweg.  

Wij, N-VA Avelgem, zullen dit verder opvolgen, en we houden u op de hoogte over de evolutie der werken.

Voor opmerkingen of vragen: contacteer ons hier.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is