20 vragen aan de Avelgemnaar.

N-VA Opiniie - 20 vragen aan de Avelgemnaar.

20 vragen aan de Avelgemnaar voor 2020 ....

22/05 21:15 - Net terug van de Commissie Algemeen Bestuur, die ik niet kon voorbereiden, want het College had besloten de documenten niet vooraf aan de leden te bezorgen.
Na de voorstelling van de enquête, heb ik onder meer deze opmerkingen naar voor gebracht:

1. Vragen 1 en 19 betreffen bedragen die Avelgem zou moeten uitgeven aan de heropleving van het centrum en ontwikkelingssamenwerking, terwijl ikzelf geen idee heb wat realiseerbaar is voor welk bedrag. U? 
2. Om vraag 20 goed te kunnen beantwoorden, wordt aangegeven hoeveel het Vlaams gemiddelde bedraagt voor de toelage voor de kerkfabrieken. Vraag 19 geeft echter geen duiding over het nationaal bedrag dat per inwoner per jaar uitgegeven wordt aan ontwikkelingssamenwerking.Hoe kan hier dan een juiste inschatting gemaakt worden?
3. In verband met de bestemming van het stationsgebouw geeft vraag 3 als mogelijk antwoord 'toeristisch infopunt'. Inzake de bestemming van de Scheldeburcht is ook 'dienst toerisme' een mogelijk antwoord. Let dus op, tenzij u 2 infokantoren wenst, en de daarmee gepaard gaande dubbele kost.
4. Op mijn vraag hoe hoog de respons moet zijn om de ingestuurde antwoorden als relevant te beschouwen, antwoordde de burgemeester 'dat zullen we zien, dat weten we nog niet'. 
5. Tot slot opperde ik waarom er niet wordt gevraagd om aan te vinken tot welke leeftijdsgroep je behoort? Iedereen weet dat meningen verschillen al naargelang je jong of al iets ouder bent. Ook de respons van de oudere bevolking in het aantal ontvangen antwoorden (wellicht laag wegens niet steeds toegang tot internet of onvoldoende mobiel om het papieren formulier binnen te brengen) zou het een en ander kunnen verklaren. Niet aan gedacht dus.

En ja, de burgemeester heeft inspraak beloofd, en dat doet ze in deze. Maar zij heeft ook samenwerking met de oppositie beloofd. En dat doet ze helemaal niet. Dit is deze avond nog maar eens gebleken. Met mijn opmerkingen wordt geen rekening gehouden, laat staan dat er verbeteringen/aanvullingen mbt bovenstaande aangebracht worden. 
Neen, de vragenlijst wordt nog deze avond op de website geplaatst, en zit volgende week al als bijlage in het infoblad. Vandaar mijn informatief bericht. Het kan u maar helpen om de vragenlijst met zoveel mogelijk zo goed mogelijk in te vullen, en terug te bezorgen. En ik, ja, ik ben naar een commissie geweest...

Conny Rogie gemeenteraadslid N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is