Minister Weyts investeert €91.267 in Vrije Kleuterschool in Bossuit

Op 13 november 2020, over deze onderwerpen: Financiën & Belastingen, Goed om weten gemeente Avelgem, Onderwijs
Minister Weyts investeert €91.267 in Vrije Kleuterschool in Bossuit

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €91.267 in Vrije Kleuterschool in Bossuit. “Het schooljaar is ondertussen ongeveer 10 weken ver en de klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Avelgem ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €91.267 in de Vrije Kleuterschool in Bossuit (verhoging bij de eindafrekening)              .

Concreet ging het om het ombouwen van het ontmoetingscentrum tot schoollokalen, en de heraanleg van verhardingen.

We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken

Dit geeft ons moed om verder te streven naar het opwaarderen van de deelgemeenten van Avelgem. Een speerpunt in ons verkiezingsprogramma van de laatste gemeenteraadsverkiezingen”, aldus gemeenteraadslid voor N-VA Avelgem Conny Rogie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is