Problemen met audio-opname zittingsverslag gemeenteraden Avelgem

Op 20 oktober 2019, over deze onderwerpen: Goed om weten gemeente Avelgem, Nieuws uit de gemeenteraad
Persbericht N-VA Avelgem - Problemen met audio-opname zittingsverslag gemeenteraden Avelgem

Avelgem - 13/10/2019

Nadat het opnamesysteem in de gemeenteraad voor een tweede keer faalde, en er bijgevolg geen zittingsverslag van de gemeenteraad is, besliste het schepencollege uiteindelijk tot het aankopen en vervangen van het huidig onbetrouwbaar audiosysteem, een systeem dat verouderd is en niet meer voldoet aan de noden van nu.

Met ingang van januari 2019, start van de nieuwe legislatuur wordt het zittingsverslag vervangen door een audio-opname. Maar al bij de vierde gemeenteraad (29 april) viel het systeem al uit. Uiteindelijk kon men zich nog verhelpen met een uitgetikt zittingsverslag, op basis van de tijdens die gemeenteraad gemaakte notities door één van de aanwezigen. Onze mandataris Conny Rogie (N-VA) kaartte dit aan op de volgende gemeenteraad van mei en stelde voor om dit systeem te vervangen om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden. In plaats op dit voorstel in te gaan, opteerde de meerderheid om het bestaande systeem uit te breiden met een backup-systeem in plaats van te investeren in een nieuw modern audiosysteem.

Op de gemeenteraad van 23 september viel het systeem, en ook het backup-systeem terug volledig uit, met als gevolg dat er van deze gemeenteraad GEEN zittingsverslag bestaat. Spijtig, want de inwoners van Avelgem kunnen de debatten van de laatste gemeenteraad dus niet beluisteren.

Dit tweede voorval gaf nu wel de aanzet tot de beslissing om het oude systeem te vervangen. Het nieuwe systeem zal operationeel zijn tegen de gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn van 28 oktober, dixit de algemeen directeur.

Conny: "Had men reeds vanaf het eerste falen geluisterd naar de oppositie, dan was dit geen tweede keer gebeurd.

Maar beter laat dan nooit".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is